|
||
|
Maskin Og Materiel Magasinet (uddrag fra artikel) Preben er vores mor Livet som maskinfører på Endelave
byder kun på få udfordringer efter arbejdstid. Ikke overraskende fylder maden
en del i dagligdagen. Her dufter af mad. Ikke sådan hengemt og
fimsekedelig madpakkemad, men af varm mad. Herremad. Fra panden, der står på den ene af det lille trinette-køkkens kogeplader, lyder den karakteristiske,
spruttende lyd af fedtstof, der langsomt men sikkert steger dagens spejlæg
færdig. Proteiner og energi til de hårdtarbejdende folk. Det er frokostpause på en arbejdsplads i Danmark.
Den 10 mands store mandskabsvognen ser ud, som den slags nu gør, men
omgivelserne er noget forskellige fra det øvrige land. Vi er nemlig på øen
Endelave, der ligger i Kattegat, en lille times sejlads fra Snaptun ved
Horsens, og de fem herrer fra MTHøjgaard står for
det praktiske arbejde i forbindelse med udvidelsen af havnen på Endelave. Her fylder kaffemaskine, mikrobølgeovn, det allerede
omtalte trinette-køkken samt flade og dybe
tallerkner i selskab med kaffekopper, glas og hvad der ellers hører til en almindelig
dansk husholdning, godt op i mandskabsvognen. Og til forskel fra andre
arbejdspladser ses det tydeligt, at her kokkereres mere end vanligt. - Preben er vores mor. Han sørger for, at vi alle får
varm aftensmad, ligesom han af og til laver noget lækkert her til frokost. Og
så sørger han for havregrød til mig om morgenen. Uden ham gik det helt
sikkert ikke, lyder det muntert fra Thomas Friis, mens de to spejlæg bliver
langet over på tallerken. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|